Sänk ditt klimatavtryck med Scanfill på Interpack

Mässor,25 april, 2023

Snart träffas den globala förpackningsindustrin på Interpack i Düsseldorf och vi på Scanfill ställer ut med vår nu tredjepartscertifierade LCA-analys.

– Vi har säkerställt att den data vi levererar är framtagen på ett transparent och objektivt sätt, och kunderna får uppgifterna som krävs för att räkna ut sin klimatpåverkan på varje producerad förpackning, säger VD Oscar Hugoson. 

Scanfill ställer ut på Interpack och Oscar finns på plats för att presentera konceptet Materialsmart tillsammans med bland annat säljare Niklas Linde. Konceptet innebär att välja det optimala förpackningsmaterialet till varje produkt och på så sätt minska förpackningens miljöpåverkan. Oscar och Niklas har sedan konceptet lanserades fått många frågor och vi har här sammanfattat tre av dem.

Vi kan mest troligen erbjuda marknadens lägsta CO2-avtryck.


Hur kan Scanfill hjälpa mitt företag att minska vårt CO2-avtryck?

– Vi hjälper dig att välja rätt material till rätt förpackning. Tack vare vår produktion i södra Sverige kan vi, mest troligen, erbjuda marknadens lägsta CO2-avtryck eftersom vår fabrik drivs till hundra procent av grön energi. Vi kan lämna CO2-e certifikat på våra material och våra experter hjälper dig att hitta det mest materialsmarta alternativet för just din produkt. Besök oss på Interpack så berättar vi mer, säger Oscar Hugoson.

Hur materialsmart är du i dag? Testa dina material här  →


Vilka förpackningsmaterial erbjuder ni?

– Vi är en ”one stop shop”, en folietillverkare med bred produktkatalog som kan erbjuda PP, PET och PS, både i nyvara men också med återvunnen råvara, och tillsammans med olika additiv, säger Niklas Linde. 

– Vi tillverkar PP som kan klara minusgrader i frys, kylan i kylskåp och även påfrestningarna i mikrovågsugn. PPn finns i HiClear vilket framförallt används i lock. Vårt mest populära tillval är antifog, som gör det som förpackas synligt både i varma och kalla miljöer. Vår PS finns med hög transparens och i många olika färger. Vår PS-folie av 100 procent återvunnet material är mycket omtyckt som framförallt används till industritråg. Sedan har vi naturligtvis även PET.

– Hos oss kan du alltid välja rätt material sett till de olika funktioner som förpackningen ska uppfylla och samtidigt bidra till en så liten miljöpåverkan som möjligt.

Vår bredd garanterar ett optimalt material för din förpackning  →


Vilken är Scanfills största fördel? 

– En nischad men stor fördel är att vi nu kan erbjuda ESD-skydd till PP, PET och PS, vilket visar på vår bredd. Vår PS-ESD har upp till 90 procent återvunna råvaror och en ytresistens ner till 10^3 Ohm. Den är uppdelad i tre olika nivåer beroende på kundens behov. PP-ESD och PET-ESD har också fantastiska antistatiska egenskaper, säger Niklas Linde. 


Fler frågor? Välkommen att besöka oss på Interpack! 

Besök Scanfills monter på Interpack där vi gärna berättar mer och svarar på alla tänkbara frågor.

Vi ses på Interpack i Düsseldorf, 4-10 maj 2023, i hall 9, monter H09. 

Scanfill-Interpack-2023

Registrera din fribiljett med vår kod: 3106-37ec-hxwe.

Hämta din fribiljett till Interpack här →

Hur du hämtar din fribiljett:

1) Gå till webbplatsen: www.interpack.com/voucher

2) Registrera dig först och sedan ange vår kod: 3106-37ec-hxwe.

3) Din gratis e-biljett kommer att visas och skickas till dig via e-post.

4) Skriv ut din eTicket och ta med den till mässan. På plats ger din eTicket dig rätt till direkt tillträde till mässan utan ytterligare väntetid.