Historia

I över tio år har Scanfill arbetat målmedvetet för att leverera förpackningsmaterial av världsklass, samtidigt som vi når upp till omvärldens hårt ställda krav när det gäller både hållbarhet och miljö.

2006

Telefonerna började ringa och kunder frågade efter mineralfylld PP till förpackningar. Vi blev nyfikna och startade projektet Scanfill.

2008

Företaget startades för att enbart producera granulat.

2010

I november köptes den första foliemaskinen som testmaskin för att kunna leverera foliematerial till kunder för småskaliga tester.

2014

Försäljningen av foliematerial tog fart, vilket inte hade varit tanken från början, och i oktober införskaffades den andra foliemaskinen. I dag består majoriteten av vår försäljning (95 procent) av just foliematerial.

2017

Scanfill uppgraderade den första folieextrudern för att möjliggöra produktion med EVOH och för att kunna producera upp till sju skikt.

2018

I juli installerades en ny granulatextruder med dubbelt så stor kapacitet för att matcha den stora efterfrågan på foliematerial. Scanfill fyllde även 10 år. 

2018

Scanfill 10år

2019

I september installerades den tredje foliemaskinen med full kapacitet i sju skikt, med möjlighet att omorganisera lagerstrukturen för vidare utveckling av vår Scanfill Sheet. Dessutom kommer maskinen att effektivisera produktionen eftersom den är stor nog att kunna producera dubbelbredd med dubbla upprull.

2020

Utökat materialprogram. Tillverkar nu även Scanfoil PP, PE, PS, PET.

2020

Uppköp av JiHå Plast vilket medförde att vi dubblade antalet folieextruders och vi kunde komplettera vårt fina labb med en fullskalig Kiefel termoformare. Möjligheten att producera PS och PET gjordes också med dessa nya maskiner.