Prototyper

En viktig del av förpackningsutveckling är design av förpackningen och förpackningsmaterial.

På Scanfills laboratorium har vi utrustning och kunskap för att hjälpa dig hela vägen. Vi hjälper dig hela vägen till en specialgjord prototyp, där ni kan känna och se på en färdig förpackning.

Termoformning

Vi har ett tiotal verktyg med olika former. Skulle inte något av dessa passa er produkt så kan vi ta fram ett verktyg gjort just för er.

Läs mer om termoformning  →

Mer information om våra material för termoformning  →

Termoformare Laboratorium Scanfill

Packning

Önskar du att packa din produkt för att prova några specifika egenskaper har vi möjlighet att göra det i ett antal standardformat. Vi packar produktprototypen och svetsar på er toppfilm eller lock. Toppfilmen kan var tryckt eller otryckt. Vi har då tillsammans skapat en prototyp som består av materialen och komponenterna ni tänker använda.

Försegling

Vill ni testa hur förpackningen känns att öppna så är en prototyp ett bra sätt. Vi kan undersöka om man skall jobba med PEEL eller en permanent försegling i förpackningen.

Med information från er kring vad som skall packas, så designar vi förpackningsmaterialet med avseende på syre- (OTR) och vattengenomsläpplighet (WVTR) för att få bästa livslängd på maten och minimalt matsvinn.

Läs mer om peel- och sealtestare  →

Försegling Scanfill