Vår bredd garanterar ett optimalt material för din förpackning

Nyheter,12 oktober, 2022

En uppgraderad maskinpark, nya material och samma drivkraft till att alltid vara den innovativa och flexibla partnern för framtidens hållbara förpackningsmaterial. Det garanterar vi dig som kund hos Scanfill. 

För oss är det en självklarhet att alltid leverera ett materialsmart alternativ anpassat efter kundens behov, rätt material på rätt plats helt enkelt. Under hösten har Scanfill presenterat nya material vilket ger kunden många olika alternativ, varav sex av dem är olika sorters PP.

– Vårt breda materialprogram ger våra kunder stora möjligheter att välja rätt material till sin produkt, sett till de olika funktioner som förpackningen ska uppfylla, säger Niklas Linde, säljare på Scanfill.

Genomtänkta alternativ för kunden

En förpackning ska inte bara vara visuellt tilltalande, den ska vara funktionell, garantera produktens hållbarhet och vara kostnadseffektiv, samtidigt som den lämnar ett så lågt CO2-avtryck som möjligt och genererar en hög återvinningsgrad. 

Den ekvationen kan Scanfills experter hjälpa till med. 

– Vi producerar allt från nyvarubaserade till återvunna material. Därmed kan våra experter göra en objektiv bedömning av de olika materialen och sätta kundens intressen i fokus, förklarar Karl Banke, teknisk kundsupport hos Scanfill. 

– Vi har en unik position i Skandinavien och tack vare stödet från vår moderkoncern, Polykemi Group har vi tillgång till moderna laboratorier och en stark utvecklingsavdelning. Detta gör att vi blir en flexibel partner som ligger i framkant kring utvecklingen av framtidens material. 

Klimatoptimerade förpackningsmaterial

Scanfill har under de senaste åren utökat sin maskinpark och kan idag producera alla vanliga förpackningsmaterial, baserat på både ny och återvunnen råvara.

Företaget kan tillverka material med EVOH och färgvalet kan skräddarsys efter kundens önskemål.

Den stora materialbredden gör att Scanfill levererar olika typer av förpackningsmaterial, allt från industriförpackningar med ett ESD-alternativ till material för livsmedelsförpackningar.