Scanfill med EVOH-barriär

Scanfills material med EVOH-barriär är ett PP-baserat, miljövänligt alternativ med bra barriäregenskaper och stor valfrihet beträffande färg och ytstruktur på dina förpackningar. 

Scanfills material med EVOH ger värdefull och känslig mat, som kött, fisk, kyckling, som skall se fräsch ut i butik länge, en längre hållbarhet. Det är  miljövänliga och återvinningsbara material med bra barriäregenskaper. Kombinerat med rätt förseglande ovanbana kan du skapa en förpackning som håller maten fräsch längre.

För att uppfylla marknadens hårt ställda krav kan vi producera folie med upp till sju skikt, vilket möjliggör EVOH som är den mest använda polymeren för att blockera exempelvis syrgas från att tränga in i förpackningar. Scanfill kan leverera de två alternativen Scanfill Foil och Scanfoil med EVOH-barriär

Scanfill med EVOH

Framtidens material för förpackningar

Barriären som ges av Scanfill- & Scanfoil-materialen med EVOH är marknadsledande och när de kombineras med ett biobaserat material är de banbrytande. EVOH-lagret produceras i tre standardiserade tjocklekar; låg, medium och hög, men kan även anpassas efter kundens unika behov.

Scanfill & Scanfoil EVOH kan du också använda i applikationer där produkten skall in i en autoklav för att processas för längre hållbarhet.

Scanfill EVOH kan du också använda i applikationer där produkten skall steriliseras för längre hållbarhet. En av nackdelarna med EVOH är att det är känsligt för vatten och ånga, vilket kan påverka produktens hållbarhet. För att lösa den utmaningen väljer vi att lägga material med mineral på båda sidor om barriärskiktet och vi får en fördel när vi använder Scanfill Foilmaterialet på varsin sida av EVOH-lagret. 

Scanfill-materialen är en bättre barriär mot vatten än exempelvis polypropen (PP), polystyren (PS) eller PET. Det gör EVOH-barriären mer effektiv och ökar produktens hållbarhet. 

Tabell för OTR WVTR med EVOH

Produktblad

Scanfill Foil

Scanfoil

EVOH-barriär är möjligt i alla våra material för termoformning

Scanfill Foil  →

Degrafill Foil  →

Biomaterial  →