Scanfoil PS

Scanfoil PS (polystyren)

Scanfoil PS är vår termoformningskvalitet som kan tillverkas i PS eller HIPS med både färg och hög transparens. Materialet är välanpassat för olika krävande ändamål.

Materialet är lätt att forma och kan anpassas till olika nivåer av transparens och slagseghet. Materialet är mycket hårt och styvt, därför enkelt att bryta av. Det är en egenskap som kan användas för att exempelvis bryta loss en del av förpackningen, men lämna resterande delar av förpackningen intakt. Med andra ord är det ett utmärkt val för ett flerpack.

Alternativ och funktioner

Scanfoil PS kan infärgas i flera och även i dubbla färger, vilket inkluderar kimröksfria mörka färger, även svart Carbon Black Free.

Det finns även möjlighet att välja ESD (Electrostatic Discharge) vilket gör att Scanfoil PS även kan skydda avancerade tekniska applikationer från statisk urladdning.

Återvunnet innehåll

För att få ett mer klimatsmart alternativ går det att blanda industriåtervunnet material i vår folie. Det är en åtgärd som sparar koldioxid och har en positiv inverkan på miljön.

Här kan du läsa mer om miljöfördelar med våra material för plastförpackningar tillverkade av PP, PS, PET samt rPET av återvunna förpackningar.