Termoformning

Scanfill tillverkar material som används vid termoformning. Vi tillverkar hållbar folie i olika bredder och tjocklekar, allt enligt kundens behov. Något som sedan förädlas av våra kunder till termoformade förpackningar.

Hos Scanfill ligger fokus på miljövänliga och återvinningsbara material till förpackningsindustrin. Vi erbjuder våra kunder möjligheten att byta ut den oljebaserade polymeren mot en polymer som är baserad på fossilfria råvaror. Scanfill är det bästa valet för miljön.

Våra material för termoformning 

Minskad miljöpåverkan

Genom att välja rätt material på rätt plats så får man en minskad miljöpåverkan. Vi kan tillsammans med våra kunder räkna fram miljöpåverkan, få fram vinster eller förluster genom att byta från ett material till ett annat via vårt materialsmarta verktyg här.

Val av rätt material som går att återvinna i dagens återvinningsströmmar, PP, gör att din förpackning kan bidra till stora miljöbesparingar. Även andra material som PS och PET har stora miljöfördelar när de används på rätt plats för rätt anledning.

Scanfills materialkoncept; Scanfill Foil, genom att polymerreducera, tillför stora miljöfördelar mot konkurrerande materialgrupper. Fördelen är att vi har hälften så mycket polymer i materialet till trågen.

Detta resulterar i att LCA-beräkningar (Life Cycle Analysis) visar på minst 40 procent och upp till över 60 procent minskad CO2 påverkan från vaggan till graven under slutproduktens livstid.

Minskad miljöpåverkan