Om Scanfill

Scanfill är det miljövänliga alternativet för hållbara förpackningsmaterial

Scanfill AB är ett svenskt, innovativt kunskapsföretag som levererar slutprodukter av världsklass – och som dessutom når upp till omvärldens krav gällande hållbarhet och miljö. Vår övergripande affärsidé är miljövänliga och hållbara förpackningsmaterial och vi är ett helägt dotterbolag till Polykemi AB. Vi månar om jordens resurser, arbetar medvetet för att våra produkter ska ha en så liten påverkan på miljön som möjligt och hållbara förpackningsmaterial är en självklarhet för oss. 

Vi arbetar medvetet för att våra produkter ska ha en så liten påverkan på miljön som möjligt.

Hälften av det material som Scanfill tillverkar består av mineral, som är en icke oljebaserad råvara. Den andra hälften består av Polypropen eller Polyeten. Kombinationen i Scanfills material är godkända för kontakt med livsmedel. Scanfill arbetar med konventionell och biobaserad plast och materialet är återvinningsbart till 100 procent.

 

Hållbara förpackningsmaterial – för kunden, miljön och framtiden

Vi har alltid kunden i fokus och skräddarsyr lösningar efter just era krav och önskemål. Vi utvecklar olika koncept för olika ändamål och de krav som våra kunder ställer.

Under 2020 omsatte Scanfill 41 miljoner svenska kronor och levererade 2700 ton material. Vi har produktion i Ystad, grundat 2008, och i kinesiska Kunshan sedan år 2015. Vi är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Scanfill arbetar med förpackningsmaterial och har två huvudsakliga inriktningar gällande materialval; Scanfoil och Scanfill Foil. Scanfoil är våra traditionella förpackningsmaterial som baseras på ren PP, PE, PS eller PET. Scanfill Foil är vårt andra koncept som till hälften är fyllt med förstärkningsmedel, mineraler.

Båda koncepten har miljömedvetna inriktningar och vi fokuserar på att välja rätt plast på plats till våra kunder. Vi inriktar oss på att hjälpa kunden göra så materialsmarta materialval som det bara går att göra utifrån vart enskilt fall. Vår styrka är att vi kan jobba med konventionell oljebaserad plast, men även byta ut all fossilbaserad råvara till biobaserad plastråvara. Vi kan också tillverka alla våra material med återvunnen råvara eller kundanpassa mot mer högteknologiska materialval för mer krävande produkter. Kombinationen i våra material är godkänd för kontakt med livsmedel och våra material är helt återvinningsbara.

About Scanfill

Strategisk placering

Scanfill ligger strategiskt placerat i södra Sverige för att snabbt och enkelt kunna nå ut till hela Sverige och stora delar av norra Europa med enkla förbindelser och nära till stora vägar. Huvudkontoret med produktion ligger i Ystad, Sverige och vi har även produktion i Kunshan, Kina, utanför Shanghai. Vi har även kontor och agenter runt om i Europa för att ha nära till kunder.

Mer information

Historia  →

Filmer om Scanfill  →

Scanfill AB, Box 14, SE-271 21 Ystad, Sverige.
Besöksadress: Bronsgatan 8

GPS koordinater – transporter till och från oss:
55.444980, 13.843319

Tel: +46 411 170 30  |  scanfill@scanfill.se
Organisationsnummer: 556765-0048  |  Momsnummer: SE556765004801