Historisk affär ger positiva effekter för Scanfill AB och Ystad

Pressmeddelande,1 juli, 2020

Vi på Scanfill AB i Ystad presenterar en ny affär som beräknas öka omsättningen med 20 miljoner, skapa nya arbetstillfällen och öppna upp en helt ny marknad. 

– Det känns oerhört roligt att kunna presentera en nyhet som påverkar vårt företag, vår koncern och vår region på ett mycket positivt sätt, förklarar Scanfills vice VD Oscar Hugoson.  

Scanfill AB från Ystad har köpt inkråmet av JiHå Plast AB, ett familjeföretag baserat i Karlskoga. För Scanfill AB och Polykemi Group är detta ett historiskt förvärv.

– Det är första gången i koncernens historia som Polykemi Group köper ett bolag att integrera i verksamheten. Det är väldigt viktigt för Scanfill och även för koncernen, säger Oscar Hugoson, vice VD på Scanfill AB.

Affären väntas ge flera positiva effekter, även för regionen. Bland annat kommer tre maskiner för folietillverkning att placeras i Ystad under hösten 2020.

Scanfill Försäljning Oscar Hugoson
Oscar Hugoson, vice VD på Scanfill AB

Dessutom tar Scanfill AB över ett stort antal nationella och internationella kunder. Detta leder till att företaget kommer att öka antalet anställda vid fabriken i Ystad. 

– Tack vare förvärvet av JiHå Plast AB breddar vi vår portfölj av högkvalitativa plastfolier. Det gör oss till en av få producenter som kan producera i stort sett alla förpackningsplaster som finns på marknaden, förklarar Oscar Hugoson. 

– Vi får en bredare bas som leverantör och kan kundanpassa produkterna helt efter alla ändamål. Det gör oss till en oerhört konkurrenskraftig leverantör på hela den europeiska marknaden. 

Ökad omsättning och nya jobb för Scanfill AB i Ystad 

Scanfill AB grundades 2008 och är en del av Polykemi Group. Koncernen inkluderar även moderbolaget Polykemi AB och företaget Rondo Plast AB med säte i Ystad samt Polykemi Compounds Kunshan i Kina och Polykemi Inc i USA. Den nya affären gör att Scanfill AB väntas öka omsättningen med ungefär 20 miljoner kronor om året. Företaget räknar med att maskinerna kan arbeta med full kapacitet från och med mitten av oktober 2020.

Nikola-Perkovic-JiHå-Plast-AB
Nikola Perkovic, VD på JiHå Plast AB

– Vi är mycket glada och stolta över den här affären. Vi kommer att producera material med samma höga kvalité som vi är vana vid att leverera från fabriken här i Ystad. Vi ser med tillförsikt på framtiden, säger Scanfills vice VD Oscar Hugoson.

Även Nikola Perkovic, VD på JiHå Plast AB, i Karlskoga ser positiva effekter av affären. 

– Jag hyser den största respekt för de nya ägarna, säger han. 

– Scanfill AB och Polykemi Group har ett genuint intresse för våra produkter och det som krävs för att fortsätta utveckla kundanpassade produkter av hög kvalitet. 

Har du ytterligare frågor? 

Du är välkommen att kontakta vice VD Oscar Hugoson direkt. 
oscar.hugoson@scanfill.se  
076-7668291 

Pressen informerar

Plastforum

Packnews

Packmarknaden

Plastfokus

Emballage Fokus

Ystad Allehanda (Endast prenumeranter)

Plastech (Engelska)

Plastic Information Europe (English – Endast prenumeranter)